fredag 30. mai 2014

Storesøsters gardinkjole

Når skulder krangler og strikkepinnene må vente, kan det av og til dukke opp et visst... sybehov. I boka Girls style finnes mange kjoler å velge i. Av og til finner man en gardin med fine lilla ruter på gjenbruksstasjonen som kan brukes til et syprosjekt.

Big sis in a dress made from an old curtain. 

Lilla gardinruter blir kjole til Storesøster. 


Enkel spencer til større jente. Funker som bare det :)


Storesøster har faktisk brukt den også. Flere ganger, faktisk :)) Yei for mønster som går lengre enn til 122, lizm. Modellene i boka er store i størrelsen, så neste gang kanskje jeg faktisk klipper en størrelse mindre men beholder lengden.. 


Skal bare se om jeg finner en gardin først ;)
Eller dynetrekk for den del ;))

Ha en fin dag!

onsdag 7. mai 2014

Seleskjørt, bare uten seler :)

Lillestoresøster er snart sju år, må vite. Hun bestiller dermed seleskjørt, bare uten selene. Den er grei, sier mamman og hiver seg over strikkepinnene. 

Knitted skirt for my littlest girl :)

Garnvalget faller på den samme Kaunien som Veslegull fikk nikkers i til jul. Nå synes jeg nok at dette garnet har en tendens til å loe seg litt, dessverre, men fargen er så god, så jeg klarer ikke helt å la være :S Inntil videre får vi bare være aktive med nuppefjerneren. 


Jeg strikket skjørtet i den største størrelsen: 4 år, og la på litt i lengden. Siden denne dama er en ekte løsstrikkerske, passet størrelsen kjempefint til snartsjuåringen. (Hah! Ta den, strikkeoppskrifter som bare er til småbarn; Jeg ler av fare!)



Istedenfor seler, strikket jeg kanten sammen på baksiden ved hjelp av å plukke opp masker på innsiden, strikke dem sammen med og felle av kantmaskene øverst...bare for å si det på en krøkkete måte. I denne linningen tredde jeg en bred svart strikk, og skjørtet skal holde seg oppe i all slags snurrerier og hopperier, så den er gull. 


Ja, og skjørteoppskrifta finner man i.. Strikk til smårollinger-boka til GustavogBerta. Anbefales! 




Ha en fin dag!

fredag 2. mai 2014

Sirkuslomme-bukse coming up

Som tidligere nevnt, ville Lillestorebror gjerne ha samme bukser som Veslegull. Men da mamman kan være litt kjapp med mønstersaksa, og klipper flere venstrebein enn noen har godt av, var det igrunn lite annet å gjøre enn å satse på fargerike lommer på buksene han skulle få:

Pants with vintage fabric pockets :) For my eldest gent.





Nå synes både mor og sønn at dette gjorde seg veldig godt, egentlig. Så da så! Buksa er ellers laget av noe tynt stretsj-jeansstoff fra Stoff&stil. 

 Lommeimprovisasjon..

Passer godt til sånne små kjekkaser som liker å få luft i sveisen på trampolina en solfylt vårdag :D Jeg ser at mamman bør få fart på hårklippesaksa før 17.mai også, jammenmei... *host* 




Siden jeg har en skulder som krangler litt for tiden (arrrgh!), har symaskina hvisket trøstefullt. Mulig det kommer mer søm :) Mangler ikke på stoff som ligger på vent i skuffer og skap her til bloggs, jaffal. 

Ho-hoiii!

Ha en fin dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...