tirsdag 23. juli 2013

Tid for egenkomponert jordbærterte

Denne må jo blogges. I disse dager har vi hatt besøk av noen som helst skal unngå gluten og egg, så de små grå ble aktivert på søtsakefronten. Dette ble resultatet; 

Jordbærterte med havregrynsbunn:


Såleis gjør man så:

Tertebunn:
6 dl glutenfrie havregryn
ca 150 g kaldt smør i terninger
1,5 dl sukker
1/2 ts salt

Bland alt godt i en kjøkkenmaskin til det blir mykt. Spe evt med mer havregryn. Dekk en paiform med deigen og klem godt ut i kantene. Stekes midt i ovnen ca 15 min, 200 grader til den er gyllen. Avkjøl.

Lag gele av en pakke jordbærgele og 3 dl kokende vann, sett til avkjøling. (Hvis du bruker frosne jordbær, kan disse puttes oppi den varme geleen, og den kan brukes oppå vaniljekremen med en gang)

Massse ferske jordbær, delt i to, minst en kurv, gjerne mer.
1 boks ferdig vaniljekrem

På bunnen smøres vaniljekremen, og deretter mengder med jordbær. Den avkjølte geleen helles forsiktig over det hele, og hele herligheten settes i kjøleskap til geleen er stiv.
Skjær opp, del og nyt.

For den som kan meske seg med gluten, kan denne paibunnen prøves:

3,5 dl hvetemel
120 g kaldt smør i terninger
1 dl sukker
Evt litt kaldt vann

Ha en fin dag!

2 kommentarer:

Tusen takk for at du vil bruke tid på en kommentar her hos meg :) Jeg beklager ordbekreftelsen, men håper det går greit å kommentere likevel. Mvh Siv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...