mandag 18. april 2016

Tullekjole til Lillestoresøster

Tullekjole er ikke tull, men en skikkelig langsomstrikk i tynn ull.

A knitted dress in thin wool for my youngest girl, perfect for spring :)

Denne har tatt sin tid å få ferdig, og andre ting har sneket i strikkekøen, men nå er den da altså ferdig, og i bruk. Lillestoresøster valgte ut den spreke vårgrønne fargen fra Pickles pure wool - lageret selv, og jeg må si jeg synes det ble både friskt, kult og fint. Lua hun har på, har den unge damen forøvrig strikket selv :) 


Hele den yrgrønne kreasjonen veier under 200 gr (!) Jeg strikket den ekstra lang, for jeg håper vi kan ta den frem igjen til høsten også). En kjole til en snart 9-åring på under to nøster, det altså folkens: En aldri så liten applaus er på sin plass. - Og, som vi sier det i traktene jeg kommer fra: Heskleg drugt gån! (Kan oversettes med: Innmari drøyt garn) Oppskriften til denne, finnes i boka Strik til banditter, men jeg har som vanlig valgt tynnere garn og pinner, løsstrikkerske som jeg nå en gang er. Uansett: Jente fornøyd, strikkemor fornøyd. Kan ikke be om mer :)

Ha en fin dag!

5 kommentarer:

 1. Aiai! Så fin! 9åringer er utrolig lange (i allefall når man strikker...) så kudos for kjolestrikking!Lett og deilig kjole.

  SvarSlett
 2. Fin kjole, og jeg er ekstra imponert over den flotte selvstrikka lua! Dette er en god start. Kjekt med en kjole å vokse i. De vokser jo ofte like fort som slyngplanter i den alderen.

  Fortsatt god mandagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, fra snart9åringen også ;)

   Slett
 3. Så fin kjole! Herlig vårgrønn farge hun valgte, og kombinasjonen med lilla er helt knall. Flott lue, imponerende at hun har strikket den selv! God fredag og helg :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil bruke tid på en kommentar her hos meg :) Jeg beklager ordbekreftelsen, men håper det går greit å kommentere likevel. Mvh Siv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...