lørdag 25. oktober 2014

Det ble en strikkeguttedukke også

...etter en oppskrift av Susan B. Anderson. Lillestorebror ønsket seg denne, så da var det ikke annet å gjøre enn å kjøpe oppskrift, ullvatt, et nøste med blekhudfarget Finull og finne fram diverse restegarn og hive seg rundt med pinne 2.5 :)

Littlebigbrothers new knitted doll. Pattern: Susan B. Anderson. 

Oppskriften var stort sett veldig grei å følge, helt til jeg kom til føttene, med skoene. Der slo forvirringen til med full kraft, så improviseringen ble et faktum.


Men dukka fikk sko, han. Til slutt. Detaljene er så skjønne også: Ørene, nesa og den lille skillen i luggen, ah. Øynene skulle broderes med franske knuter i broderigarn, men det funket mye bedre med svart ullgarn, synes jeg. 

Også små strikkafolk synes det kan være vanskelig å få på genseren helt selv..

At en genser og bukse ble strikket i løpet av en helg, er heller ikke hverdagskost, he he :) Pirk? Ja. Men, moro? Absolutt! 


Jeg tror det må bli en til minstemann også, for den lille nystrikka tassen har oppnådd popularitet i heimen på kort tid. Restegarn skorter det heller ikke på, for å si det slik. Jentene har ymtet frempå om de også kan få, så den oppskriften er også i hus, *kremt.* 

He-he, mamma!

Ha en god dag!


8 kommentarer:

  1. Veldig søt... og når lillestorebror ønsker seg strikket dukke, ja, da må man jo bare strikke! Jeg hekler fantorangen for tiden!

    SvarSlett
  2. Oj for en tolmodighet! Den ble kjempefin! Så gøy at lillebror bestilte en slik.

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil bruke tid på en kommentar her hos meg :) Jeg beklager ordbekreftelsen, men håper det går greit å kommentere likevel. Mvh Siv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...