Denne må jo blogges. I disse dager har vi hatt besøk av noen som helst skal unngå gluten og egg, så de små grå ble aktivert på søtsakefronten. Dette ble resultatet;
Jordbærterte med havregrynsbunn:
Såleis gjør man så:
Tertebunn:
6 dl glutenfrie havregryn
ca 150 g kaldt smør i terninger
1,5 dl sukker
1/2 ts salt
Bland alt godt i en kjøkkenmaskin til det blir mykt. Spe evt med mer havregryn. Dekk en paiform med deigen og klem godt ut i kantene. Stekes midt i ovnen ca 15 min, 200 grader til den er gyllen. Avkjøl.
Lag gele av en pakke jordbærgele og 3 dl kokende vann, sett til avkjøling. (Hvis du bruker frosne jordbær, kan disse puttes oppi den varme geleen, og den kan brukes oppå vaniljekremen med en gang)
Massse ferske jordbær, delt i to, minst en kurv, gjerne mer.
1 boks ferdig vaniljekrem
På bunnen smøres vaniljekremen, og deretter mengder med jordbær. Den avkjølte geleen helles forsiktig over det hele, og hele herligheten settes i kjøleskap til geleen er stiv.
Skjær opp, del og nyt.
For den som kan meske seg med gluten, kan denne paibunnen prøves:
3,5 dl hvetemel
120 g kaldt smør i terninger
1 dl sukker
Evt litt kaldt vann
Ha en fin dag!
Uff ja - ikke helt enkelt i farten! Flinke du! :-)
SvarSlettÅh, NAM! Takk for tipset:-)
SvarSlett