mandag 3. februar 2014

Lady Marple, jakka som ikke ville la seg fotografere.

Lady Marple er av pinnene til slutt, og allerede bebodd. Jeg tror rett og slett jeg har strikket et basisplagg! 
Lady Marple, my new cardigan.

Litt innsvinget, litt hullmønster, lett, myk, varm og ...svart med grønne knapper. Den går til alt, og det er superdupert :)) Meget overkommelig mønster, strikket med dobbelt garn på pinne 4.5. Restegarn fikk jeg også brukt, så det kan nesten ikke bli bedre det heller. Brukte både Tove, Finull og noe ullgarn av ukjent opphav. Så lenge jeg strikket to ulike garntyper sammen, merkes ingenting av evt. ulike fargetoner heller. Svart altså; knallfarge!Jeg er alt for glad i svarte plagg til meg selv, og trives helst i svart og grått. Men å fotografere spetakkelet, skulle vise seg nærmest umulig. Vi var tre på saken: Generalen, Storesøster og jeg. Enten blir plagget uklart, eller så blir fjeset kritthvitt. (Altså, jeg skal ikke lyge på meg solbrun februarhud, men ja ja. Vi får ta det med et blekt smil :) Litt enklere hadde fotosjutene kanskje blitt om vi hadde gått ut..

Lillestoresøster hjelper velvillig til med å vise fram jakka i mørket: 

Hmmm..

Vi blir lei...


Det var det jo mønster også, jammen:

Jakkemønsteret anbefales på det varmeste uansett ansiktsfarge. Jeg har sett at designeren har laget en barnevariant også, og det frister litt også, eller kanskje en til, til sjølo? I en annen farge? Hmmmm... Strikkelista er som vanlig lang og brokete. På tide med noe til en av ungene nå, kjenner jeg.

Ha en fin dag!

15 kommentarer:

 1. Så fin den var! Den er på strikkelista her også, men ikke i svart, jeg prøver nemlig å komme litt vekk fra svart (men når jeg tenker meg om har jeg et annet svart prosjekt på lista ...) Nei, det er jammen ikke lett å få dokumentert ting bestandig :) Morsom bildesekvens og hyggelig å se det søte ansiktet bak bloggen. Jeg har ikke kommentert her før, men liker bloggen din. En fin dag ønskes tilbake!

  SvarSlett
 2. Så flott jakke! Det siste bildet viser jo godt hvordan strukturen er, denne jakke kledde deg! :)

  SvarSlett
 3. Hehe, skjønner at svart ikke er den letteste fargen å fange på bilder nei;-) Jakka så kjempefin ut!! Liker veldig godt det fine enkle hullmønsteret. Måtte inn å sjekke på Ravelry og jammen har ikke jeg kjøpt mønsteret en eller gang med en plan om å strikke denne:-)

  Og forresten, blir så inspirert av at du har brukt restegarn til denne - ulike typer til og med?! Du er et eksempel til etterfølgelse;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så hyggelig å lese så fine kommentarer :))

   Slett
 4. Nå har jakka kommet i strikkekøen - kjempefin! Og kjempefin til deg. Jeg drømmer om en dag å få til å strikke jakke eller genser til meg selv - synes det er vanskelig med passform osv. Hvilken størrelse strikka du?

  SvarSlett
 5. Oioi! Så fin i svart! Vil ha! Og ja, svart er helt håpløst å fotografere....

  SvarSlett
 6. Takk! Vi kjempet en håpløs fotokamp der ;) Marion: str. M, med en halv pinnestr mindre enn mønsteret sa. Er et par str større, men strikkefastheten, ja.. Jeg strikker løst. La på lengden til xl

  SvarSlett
 7. Å fotografere svarte plagg er omtrent håpløst, men jeg synes jeg fikk et godt inntrykk av jakka på det nederste bildet.
  Fint at den er i bruk og godt likt!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 8. Hvor er den fin. Jeg elsker min og bruger den næsten hver dag :-)

  SvarSlett
 9. Flott jakke! Og jammen viste den seg ordentlig fram til slutt også. :)

  SvarSlett
 10. Jeg skulle til å kommentere at den minnet veldig om kragejakka fra Nøstebarn (og den er jo veldig fin og god altså!), men det var inntil jeg så mønsteret foran! Den her var lekker og veldig mye mer forseggjort:)

  SvarSlett
 11. På det siste bildet lyktes dere, for dere kan man se det fine hullmønsteret! Ja, strikk den i enda en farge så vi kan få se :-)

  SvarSlett
 12. Åh, den var nydelig! Lekker fasong, utrolig anvendelig farge, og du ser ut som en 30-tallsmodell, med bølger i håret og det hele! Skjønner at den var vannskelig å ta bilde av, takk for blitsbildet som viste den fine hullstrikken i front.

  God helg!

  SvarSlett
 13. Hei igjen er innom for å si at det er give away hos meg om du vil bli med ;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil bruke tid på en kommentar her hos meg :) Jeg beklager ordbekreftelsen, men håper det går greit å kommentere likevel. Mvh Siv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...