mandag 8. juni 2015

Den uendelige Clarakjolen, endelig.

Da er den endelig i bruk, Clarakjolen. Lillestoresøster ville gjerne hatt den på videre ut over fotosjuten også, men det ble litt varmt. Heldigvis, må en jo si, sånn nå i juni.. Jeg mistenker at denne saken vil få mye brukstid. Etter et innslag av en tynn strikk i livet, ble passformen super. Fargen har ungen valgt ut selv også :)


Siden modellen forekommer meg någet kort, dro jeg til godt på alle lengdene. Vi ville ha kjole, ikke tunika. Lengdene sammenfalt faktisk med de til den største størrelsen til mønsteret, 12 år. 


Resten av kjolen, derimot, er justert grundig etterhvert som strikkepinnene har gått varme. Jeg la opp til str 8 år for å få litt vidde i skjørtet, men brukte pinne 2,5 for å prøve å treffe litt på strikkefastheten. Til perlestrikken i livet, felte jeg inn til str 4-6 maskeantallet og skiftet til pinne 2, og strikket resten i denne størrelsen og med denne pinnestørrelsen. Pinne 2, altså. For å strikke kjole til 8-åring. Ikke rart dette tok tid.. 


Da kjolen begynte å nærme seg ferdigstrikket og ble prøvet på, synes vi begge to at den var aaaalt for vid i livet. Skulle ha felt mye mer, eller strikket med synåler, kanskje.. Løsningen ble en smal strikk på innsiden av kjolen, og dette synes vi funket fint. Garnet er forresten Tove, i en mørk sjøgrønn fargetone. Både mor og barn er fornøyde :))


Så da er strikkepinnene klare for et litt mindre tidkrevende prosjekt :) 
Ha en fin dag!

11 kommentarer:

 1. Aww.. Den kjolen er så utrulig fin, nydelig rett og slett!

  SvarSlett
 2. Nydeleg kjole, og vakre, vakre bilete!!

  SvarSlett
 3. Kjempefin kjole på en flott jente!

  SvarSlett
 4. Så fin kjole! Og så bra at den passet med alle justeringene!

  SvarSlett
 5. Rene fotomodellen den fine jenta di! Kjolen er nydelig den også, og du føler sikkert det er verdt innsatsen når du ser hvor fin den er på.
  Nydelig farge hun har valgt!

  God onsdagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Knallfin! Vel verdt tålmodigheten! Og den fargen? Awwwww!

  SvarSlett
 7. Så fin kjolen ble på jenten din :) For et arbeid! Jeg har også strikket denne med mange justeringer, tror modellformen er fra en svunnen tid ;)

  SvarSlett
 8. Den ble nydelig. Hun er flink til å plukke ut farge :)

  SvarSlett
 9. Praktfull Clarakjole! Og veldig smart med den strikken i livet - det gjorde liksom susen.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil bruke tid på en kommentar her hos meg :) Jeg beklager ordbekreftelsen, men håper det går greit å kommentere likevel. Mvh Siv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...