lørdag 5. februar 2011

Cupcakes og ...iso?

Har aldri satt meg inn i dette med lukker, åpner, blender, mikser og hva det heter, men skjønner jo at det har en del for seg - sånn rent visuelt. Bare synes det er så... kjedelig. Med blogg og greier og greier, så er det vel på tide. Dette er det jeg vanligvis gjør: slå på, skru, grønn firkant og trykke på knappen:
Men da ser det jo ut som om jeg har tatt bildet fra et kjøkkenbord - i et fangehull:

Ikke akkurat innbydende.
Så våget jeg meg mer ut i den manuelle verdenen, og jeg tror jeg skrudde isoen opp til 400 her: 


Ser jo straks ut som om det er en litt mer hyggelig atmosfære i heimen, men kan ikke godt legge inn en søknad som matstylist med dette akkurat heller. Hvordan får man muffins til å se gode ut? Hvem fjernet fargene? Her må det tydeligvis både prøves og feiles.

Ha en fin kveld!

3 kommentarer:

 1. så lenge motivet ditt er opp til 2m i fra kameraet, skru på blitzen. Da kan du sette iso på 100 og bildet blir mindre kornete.. dersom du setter kameraet til raw-format så kan du fikse fargebalanse seinere.. på pcen.. dersom det er veldig lyst det du skal ta bilde av- skru opp blitzen. Dersom det er mørkt- f.eks innendørs, skru ned blitzen:)

  SvarSlett
 2. Takk, AH =)
  Skru blitz ned og opp, mener du sånn bøyelig blitz, da? Jeg har bare sånn som popper opp.. (Beklager hvis dumt spørsmål)

  SvarSlett
 3. nei, du skal kunne stille inn blitzstyrken på kameraet. Vet ikke hvor det er på ditt kamera, men det står sikkert i brukerhåndboka. +2 da skrur blitzen seg på det sterkeste, og -2 motsatt.. jeg kan vise deg litt med mitt kamera neste gang (om jeg husker det) om du vil det:) det var kanskje ikke den beste forklaringa?

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil bruke tid på en kommentar her hos meg :) Jeg beklager ordbekreftelsen, men håper det går greit å kommentere likevel. Mvh Siv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...