onsdag 7. mai 2014

Seleskjørt, bare uten seler :)

Lillestoresøster er snart sju år, må vite. Hun bestiller dermed seleskjørt, bare uten selene. Den er grei, sier mamman og hiver seg over strikkepinnene. 

Knitted skirt for my littlest girl :)

Garnvalget faller på den samme Kaunien som Veslegull fikk nikkers i til jul. Nå synes jeg nok at dette garnet har en tendens til å loe seg litt, dessverre, men fargen er så god, så jeg klarer ikke helt å la være :S Inntil videre får vi bare være aktive med nuppefjerneren. 


Jeg strikket skjørtet i den største størrelsen: 4 år, og la på litt i lengden. Siden denne dama er en ekte løsstrikkerske, passet størrelsen kjempefint til snartsjuåringen. (Hah! Ta den, strikkeoppskrifter som bare er til småbarn; Jeg ler av fare!)Istedenfor seler, strikket jeg kanten sammen på baksiden ved hjelp av å plukke opp masker på innsiden, strikke dem sammen med og felle av kantmaskene øverst...bare for å si det på en krøkkete måte. I denne linningen tredde jeg en bred svart strikk, og skjørtet skal holde seg oppe i all slags snurrerier og hopperier, så den er gull. 


Ja, og skjørteoppskrifta finner man i.. Strikk til smårollinger-boka til GustavogBerta. Anbefales! 
Ha en fin dag!

10 kommentarer:

 1. Det var superfint! Og skjønn skjørtedanserinne :)

  SvarSlett
 2. Kjempefint skjørt - og kreativ løsning av størrelsen! :)

  SvarSlett
 3. Veldig fint! Og det funker til snurrerier, ser jeg!

  SvarSlett
 4. Nydelig skjørt til en søt jente :)

  SvarSlett
 5. Kjempefint skjørt! Ikke minst innehar den, jentenes største kvalitetskriterie for skjørt: snurreegenskaper! God Onsdag!

  SvarSlett
 6. Det skjørtet likte jeg! Det passer perfekt og har ei god farge!

  God torsdag fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Tusen takk! Skjørtet er fullt i bruk, og klar for nuppefjerning ;))

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil bruke tid på en kommentar her hos meg :) Jeg beklager ordbekreftelsen, men håper det går greit å kommentere likevel. Mvh Siv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...