tirsdag 18. mars 2014

Baketid: Kvikklunsj-kake

Ute etter en saftig, smakfull, lettlaget langpannesjokoladeklassiker? Dette ville vært mitt svar på frågan:


Kvikklunsj-kake

500 g smør
8 egg
6 dl sukker
3 ts vaniljesukker
8 ss kakao
10 dl hvetemel
4 dl melk
6 ts bakepulver

Sett stekeovnen på 190 grader.
Smelt smøret og sett det til side mens du lager resten av kakerøra.
Hell alle ingrediensene, unntatt bakepulveret, i en bakebolle og miksmastre til det blir jevnt. Hell i smøret og bland godt. Til slutt tilsettes bakepulveret, og miks det godt inn.
Dekk en stor langpanne med stekepapir, hell i deigen, plasser langpanna litt under midten inni ovnen og stek kaka i ca 30-35 minutter. Avkjøl mens glasuren lages.

Sjokoladeglasur:

250 g smør
1/2 ts pulverkaffe (Eller 1 ss sterk kaffe)
100 g lys kokesjokolade
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao
ca 5-6 dl melis
ca 3 ss melk(Kan sløyfes)
  
Smelt smøret sammen med pulverkaffe i en kjele på svak varme. Ta kjelen av plata. Bryt sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Når sjokoladen er smeltet, kan resten blandes inn. Bruk visp, og tilsett melisen litt og litt mens du visper godt. Noen ganger kan slike glasurer skille seg, men da prøver jeg å sette kjelen tilbake på svak varme mens jeg visper som en gal banan, evt tilsetter litt mer melk eller melis. Det pleier å bli bra.
Glasuren smøres på lunken kakebunn..

Ha en fin kakebakedag! 

3 kommentarer:

  1. Høres livsfarlig godt ut!!!

    SvarSlett
  2. Nammis!
    Jeg har bakt kanelknutene dine tidligere, og regner med at denne kaka er like knallgod ;)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil bruke tid på en kommentar her hos meg :) Jeg beklager ordbekreftelsen, men håper det går greit å kommentere likevel. Mvh Siv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...